Weerman Hugo Mathues weldra te gast in De Glazuur

Toch niet de warmste 15 februari

Toch niet de  warmste 15 februari

Weerman Hugo Mathues Foto: paul pans

Tienen / Glabbeek - Volgens VTM sneuvelde vandaag een dagrecord: dit was de warmste 15de februari ooit . Maar het weerstation Ransberg spreekt dat tegen. De maximumtemperatuur vandaag bedroeg 16.8 °C maar in 1998 was dat 17,3 graden.

De laagste temperatuur vandaag lag nog boven de zeven graden. In 1985 werd −12 graden gemeten. In Ukkel is vandaag als maximum 17,9 graden gemeten. In Geldenaken 17 graden. 

Het weerstation Ransberg spreekt wel van een historische hittegolf voor 2018. Het jaar telde 28 officiële hittedagen in het Hageland. Er viel daarbij slechts 5,1 liter regen per vierkante meter. Er viel maar Dit is amper drie percent van de normale neerslag. De gemiddelde hoogste dagtemparatuur bedroeg 31,1°. De hittegolf telde veertien tropische dagen (boven de dertig graden). 26 en 27 juli en 7 augusutus waren het warmst, soms tot 36,8 graden.

De weerman van Ransberg, Hugo Mathues, spreekt op donderdag 12 april (20 uur) op uitnodiging van het Davidsfonds in de kleine zaal van de Glazuur, Dries 7A, in Glabbeek.

Entree: 5 euro leden, 8 euro niet-leden.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio