Carnavalskermis opent met stoet en eindigt met klassieke muziek

Carnavalskermis opent met stoet en eindigt met klassieke muziek

Foto: Raymond Billen

Tienen - Van zaterdag 2 tot zondag 10 maart strijkt de carnavalskermis neer in Tienen. Met carnavalstoet, wielerwedstrijd, klassieke muziek, enz.

 

 

“In augustus 2018 ging de nieuwe plaatsmeester voor de kermissen, Bart Persoons,  aan de slag”, zegt schepen Eddy Poffé (Open VLD). “Het is onze ambitie om de kermissen in Tienen naar een hoger niveau tillen en nieuwe impulsen geven. We voorzien een aantal nieuwigheden om mensen uit Tienen en de omliggende gemeenten aan te trekken.”

Op zaterdag 2 maart wordt de aftrap gegeven met de jaarlijkse carnavalstoet vanaf 14u.11. Het parcours van de stoet werd gewijzigd en loopt via de Raeymaeckersvest, Oude Leuvensestraat, Ketelmakersstraat, Delportestraat, Dr. J. Geensstraat, Grote Markt (kant Toreke), Academiestraat, Alexianenweg, Veldbornstraat, Kapelstraat, Lombardstraat, Torsinplein, Minderbroedersstraat en Peperstraat met de apotheose op de Grote Markt (voor de circusschool). Meteen na de stoet volgt de Kweikersworp ter hoogte van circusschool Salto. 

Nieuw zijn de sprookjesprinsessen en Star Warsfiguren op de kermis op zondagen 3 en 10 maart. Op maandag 4 maart is er een prikkelarm moment van 17 tot 18 uur. Het geluid van de attracties wordt begrensd en de flikkerende lichten gaan uit. De jaarmarkt op dinsdag 5 maart  wordt voor het eerst opgeluisterd met muzikale animatie. Woensdag 6 maart wordt familiedag met kortingen op de attracties.

Absolute publiekstrekker wordt het gratis optreden van Danny Fabry op zaterdag 9 maart om 16 uur op de Grote Markt. Echte fans kunnen met hem kennismaken tijdens een ‘meet and greet’. De kermis wordt afgesloten op zondag 10 maart op de tonen van klassieke muziek

Het wielercomité van de sportraad en de sportdienst organiseren start van de Spar - Omloop van het Hageland op zondag 3 maart. Dat is een wielerwedstrijd voor internationale dames UCI 1.1. Het vertrek wordt om 13u.15 uur gegeven aan Residentie Menegaard. Voor de omloop worden de Minderbroedersstraat en Alexianenweg verkeersvrij gehouden van 6 tot 14 uur.

Omwille van de kermis zal de vrijdagmarkt op 1 en 8 maart plaatsvinden in de Nieuwstraat. Tijdens de jaarmarkt op dinsdag 5 maart worden de marktkramers met een standplaats op de Grote Markt rondom de Grote Markt en Kalkmarkt geplaatst. Ook de Minderbroedersstraat en het betalend gedeelte van de parking Kazerne worden ingenomen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio