Salvator verwerft grond voor gezondheidscentrum

Salvator verwerft grond voor gezondheidscentrum

Foto: if

Glabbeek - Het autonoom gemeentebedrijf AGB draagt 1.5 hectare van het gemeentelijk domein langs de Steenbergstraat over aan de ontwikkelaars van de gezondheidscampus.

De initiatiefnemers voor de nieuwe gezondheidscampus verwerven op 28 februari 2019 de grond aan de Steenbergstraat. De groep die de gezondheidscampus zal uitbaten is Salvator-welzijnscentra en partners uit Hasselt. Deze groep achter initiatiefnemer Rudy Mathues is al van start gegaan met de bouw van een gezondheidscampus in Halen, dan volgt Glabbeek en daarna Vilvoorde.

Na de verwerving van de gronden wil de groep nog dit jaar voor de bouwvakantie de bouwaanvraag indienen. Nadien zal men onmiddellijk de twee oude legerloodsen die op het terrein staan afbreken zodat nog voor het einde van het jaar de grondwerken van start kunnen gaan. Het zorgpark met gezondheidscampus zal gebouw worden in twee fases: fase 1 omvat het gezondheidscentrum en zestig verblijfseenheden en fase 2 omvat nog eens tachtig verblijfseenheden, voor tijdelijk verblijf en begeleid wonen.

Met fase 1 wil men van start gaan begin 2020 en de duurtijd van de volledige bouw is geraamd op veertien maanden zodat de nieuwe gezondheidscampus half 2021 de deuren kan openen. Het complex omvat verder een bewegingscentrum, gehoorcentrum, oogkliniek, medische diensten, een verpleegpost, een wondzorgcentrum, een medische hulpmiddelenwinkel, een sociaal restaurant en een brasserie. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio