Glabbeek onderhoudt contact met Roemeense Bunesti

Glabbeek onderhoudt contact met Roemeense Bunesti

Glabbeekse medewerkers bij een vorige steunactie. Foto: archief

Glabbeek - SamenGROEN herinnert aan de verzustering van Glabbeek met het Roemeense Bunesti.

De gemeente Glabbeek verzustert met de kustgemeente Middelkerke zoals dat al eerder gebeurde met het Roemeense Bunesti. In een commentaar op de jongste verzustering herinnert SamenGROEN aan die Roemeense uitwisseling. "'Zo mag de samenwerking met de Roemeense zustergemeente, Bunesti, wat ons betreft gerust meer worden opengesteld voor de Glabbeekse bevolking en mogen burgerinitiatieven ook op dit vlak worden aangemoedigd."

Bunsti ligt in de buurt van Brasov, een streek met vele middeleeuwsee versterkre dorpen in Transylvanië, erkend als werelderfgoed door UNESCO. De Vlaamse interesse dateert van de "Actie Dorpen Roemenië" toen onder het Ceau?escu-regime traditonele woobkernen werden vernietigd. In 2017 nog deed een fietssponsortocht uit Mol de streek aan ten voordele van de thuiszorg in Bunesti. 

Het Bunesti Actiecomité Glabbeek ondersteunde projecten voor thuiszorg in Roemenië. Naast een fantastisch kaasbuffet serveerde het ook Roemeense klassewijnen. Met steun vanuit Glabbeek werd een auto aangekocht (2.000 euro) en werden ook de kosten voor de statutenwijziging betaald (800 euro). Ook vergoedde Glabbeek een deel van de loonkosten (2.000 euro).

Eerder bericht

Recennte contacten door Vrienden van het Actiecomité Roemenië Glabbeek zijn te volgen op facebook

Je kunt het thuiszorgproject nog steeds financieel ondersteunen via de rekening van ADR-Vlaanderen: BE90 7785 9751 7732 – BIC: GKCCBEBB met de mededeling: Gift thuiszorgproject.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio