Werk van Desirée Verstraete thuis bij kardinaal Danneels

Werk van Desirée Verstraete thuis bij kardinaal Danneels

Désirée Verstraete Foto: www.rupa.be

Hoegaarden - Naar aanleiding van het overlijden van kardinaal Danneels wijst schepen Marleen Lefevre, op haar blog, op de band met een Hoegaardse kunstenares.

Bij het overlijden van kardinaal Godfried Danneels herinnert Kerknet.be aan diens verzameling kunstwerken: "Hij verzamelde een aantal mooie stukken. Zijn privécollectie werd tentoongesteld en opgenomen in het boek Uit de kunst (Halewijn, 2009). Daarin schreef hij een ode aan 'het schone'."

Danneels vermeldt zijn zes favoriete kunstenaars en daarbij hoort Désirée Verstraete uit Klein Overlaar. De sculptuur in zijn bezit heet Petrus' banden. Verstraete, geboren in Brugge, exposeerde sinds de jaren tachtig in eigen land, Tsjechië, Italië, Ierland,... Ze is lerares aan het Sint-Pieterscollege in Leuven, ontwerpt decors, catalogi en affiches voor diverse gelegenheden, is bedreven in keramiek zowel als smeedwerk. Ze maakt ook artisanale juwelen geïnspireerd op oude tradities.

Van het boek Uit de kunst, met de volledige beschouwing van Danneels over de kunst, zijn nog slechts enkele exemplaren beschikbaar bij Uitgeverij Halewijn. Bestellen kan via bestellen@halex.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio