Minister lanceert campagne "Ondernemers in de klas" in Meldert

Minister lanceert campagne "Ondernemers in de klas" in Meldert

Françoise Chombar Foto: Dieter Telemans

Hoegaarden - Minister Hilde Crevits (CD&V) trapt samen met bedrijfsleider Françoise Chombar (Melexis) STEM Ondernemers voor de Klas op gang.

Op maandag 25 maart vindt de aftrap plaats van STEM Ondernemers voor de Klas: een nieuw onderwijsproject in Vlaanderen. Onderwijsminister Hilde Crevits neemt met Françoise Chombar, de ceo van de chipproducent Melexis en de leading lady van de Belgische techsector, het eerste gastcollege voor haar rekening in het Sint-Janscollege in Meldert. De les wordt gegeven aan 61 laatstejaarsleerlingen.

Samen met Françoise Chombar staan nog 120 andere bedrijfsmensen uit de STEM-industrie en technische sectoren de komende acht weken in heel Vlaanderen voor de klas. Hun verhalen zijn de moeite waard en vormen een inspiratiebron voor de STEM-leerlingen uit het secundair onderwijs.

Concreet krijgen leerlingen antwoorden op vragen als: is een STEM-carrière iets voor mij, welke toekomstmogelijkheden biedt mijn STEM-opleiding, wat verwachten bedrijven in die sector van werknemers? STEM wil jongeren warm krijgen voor ondernemerschap. 

STEM staat voor "Science, Technology, Engineering en Mathematics" oftewel exacte wetenschap, technologie, ontwerp en toegepaste wiskunde.

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio