Volgende Kweikersdag op het Schip

Volgende Kweikersdag op het Schip

De vorige Kweikersdag vond plaats aan de Paterskerk. Foto: Raymond Billen

Tienen - Op 10 oktober wordt de Tiense feestdag gevierd: de Kweikersdag. Dit jaar werd de wijk rond ’t Schip als locatie uitgekozen.

’t Schip is de buurt tussen de Vesten en de Reizigersstraat/Beauduinstraat. Centraal ligt het Schipplein. Verenigingen, groepen en (buurt)bewoners kunnen een activiteit organiseren. Bijvoorbeeld: een workshop, wandeling, muziekoptreden… Vrijwilligers die de dag zelf willen meehelpen met het opstellen en/of afbreken, het bemannen van de bar, het vormgeven van activiteiten, de begeleiding van de figuranten tijdens de optocht, enz., mogen zich melden bij opgewekTienen via het nummer 0498-68 44 10 of opgewektienen@opgewektienen.be.

Tijdens de Kweikersdag vondt een sportieve wedstrijd tussen de buurten en wijken plaats: de Lazuur. Elk team bestaat uit tien deelnemers uit tien leeftijdscategorieën. Tijdens de wedstrijd komt het erop aan om ter snelst een zelfgemaakt schaap aan elkaar over te dragen. De ploeg die als eerste over de eindmeet komt, ontvangt het gouden vaandel. Wie zijn buren, vrienden en familie wil mobiliseren om mee te strijden voor de eer, vindt alle info op www.lazuur.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio