Bloesemtochten te voet, per fiets of huifkar

Bloesemtochten te voet, per fiets of huifkar

Foto: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/

Tienen - Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 10 tot en met 28 april de campagne ‘B(l)oeiend Hageland.

Tienen staat op de affiche met op zondag 28 april een fruitige workshop, in de streekwinkel Fruit Vanhellemont, Hamelendreef. Start om 15 uur. De rondleiding en proeverij duren anderhalf uur

Dezelfde vindt de Bloesemwandeling met proevertjes plaats (5 en 12 km) door Vissenaken: van bloesem naar bloesem, via de lokale brouwer en verschillende land- en tuinbouwbedrijven voor een proevertje en bedrijfsinformatie. Na de wandeling kan je met een hapje en tapje nog even nakaarten. Vertrek: Kronkelweide, Kumtichstraat z/n, 3300 Vissenaken tussen 13 en 14u.30.
3 euro voor leden van de Landelijke Gilde, 5 euro voor niet-leden

Nog op zondag 28 april kun je "Soezen tussen de bloesems" in de bloesemlounge midden in de velden en de fruitplantages met een hapje en een drankje, het springkasteel en de volksspelen. Van hieruit leiden de mooiste tochten je dieper de streek in, ook langs herinneringen aan de Groote Oorlog, de rondleiding door de boomgaard of met de fiets of de huifkar langs de Begijnhofkerk, de tumuli van Grimde en de Abdijhoeve Maagdendaal. Afspraak aan de 22e Liniestraat en Het Steenken, in Sint-Margriete-Houtem. Bloesemlounge met food- en dranktrucks van 11 tot 18uur. Vertrek te voet, per fiets of huifkar om 13, 14u.30 en 16 uur. Rondleidingen door de fruitteler om 13u.30, 14u.30, 15u.30 en 16u.30. Volksspelen van 11 tot 17 uur. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio