Coaches en huisartsen promoten deelname aan "Bewegen Op Verwijzing"

Coaches en huisartsen promoten deelname aan "Bewegen Op Verwijzing"

Foto: if

Tienen - Sinds maart 2018 kunnen artsen in de regio Tienen-Landen patiënten die meer willen bewegen, doorverwijzen naar een ‘Beweging Op Verwijzing’-coach.

Na een jaar hebben al vijftig deelnemers een beroep gedaan op een coach voor een actievere leefstijl met meer beweging in Tienen, Hoegaarden, Boutersem, Linter, Kortenaken, Geetbets, Glabbeek, Landen en Zoutleeuw.

Die coaches zetten deelnemers aan om meer te bewegen. Zij maken een beweegplan op, maar gaan niet samen met de deelnemer sporten. Ze begeleiden de deelnemer naar een actiever leven die hij of zij op termijn zelfstandig kan verderzetten.

Deelnemers gaven aan dat ze tevreden tot heel tevreden zijn over de begeleiding door hun coach. Uit de evaluatie blijkt ook dat 90% van de deelnemers hun beweegdoelstellingen (volledig of gedeeltelijk) realiseren die ze in hun eerste gesprek met de coach opstellen.

In de regio Tienen-Landen schreven huisartsen afgelopen jaar ongeveer honderd verwijsbrieven voor aan patiënten die best meer beweging in hun leven inplannen. Vijftig personen hebben ook effectief de stap naar de coach gezet. Daarvan had ongeveer veertig procent recht op verhoogde tegemoetkoming.

Toch is Bewegen Op Verwijzing bij heel wat mensen en huisartsen nog onbekend. Een nieuwe campagne moet daar verandering in brengen. De  coaches bezoeken in het voorjaar alle huisartsen in de regio Tienen-Landen. De drie coaches zijn Helena, Beeleke en An. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio