Buurtpreventienetwerk tegen inbraken in Vissenaken

Buurtpreventienetwerk tegen inbraken in Vissenaken

Foto: www.tienen.be/buurtpreventienetwerken

Tienen - Ook Vissenaken gaat nu van start met een buurtpreventienetwerk. De stad plaatst op de belangrijkste invalswegen buurtpreventieborden.

 

Na Goetsenhoven, Oplinter, Hakendover, Bost en Kumtich wordt er nu ook in de Tiense deelgemeente Vissenaken een buurtpreventienetwerk opgestart. Binnen zo’n netwerk melden buurtbewoners verdachte situaties aan elkaar, na de politie op de hoogte gebracht te hebben. Op die manier hopen ze het aantal inbraken in woningen terug te dringen.

Een buurtpreventienetwerk is een netwerk van burgers die elkaar informeren over verdachte personen, gedragingen en voertuigen. In eerste instantie verwittigen ze de lokale politie. Vervolgens plaatsen ze een bericht in de daartoe opgerichte WhatsAppgroep om de leden te alarmeren.

Buurtpreventieborden aan de invalswegen gven er ruchtbaarheid aan en roepen meer buurtbewoners op om zich engageren. Op die manier kunnen de netwerken het aantal woninginbraken terug te dringen. Inwoners van Vissenaken (vanaf zestien jaar) die nog lid willen worden melden zich bij de coördinator Emile Defau 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio