Dorp leren kennen aan de hand van gekleurde keien

Dorp leren kennen aan de hand van gekleurde keien

Een minder kleurig exemplaar dezer dagen aan het gemeentehuis. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - Als je een kei met een kleurtje en/of een opschrift vindt, is de kans groot dat Keihoegaarden de inspiratie daartoe leverde.

Facebook Keihoegaarden vraagt dat je van elke gevonden kei een foto post. "Het idee achter deze zelf geschilderde keien is om een foto te nemen en te posten. Daarna ‘verstop’ je (we willen dat ze relatief gemakkelijk gevonden worden) de steen opnieuw op een plek in Hoegaarden, klaar om door iemand anders gevonden te worden. Zo gaat elke steen zijn eigen verhaal leiden. Je kan natuurlijk ook zelf keien versieren en verstoppen", zo luidt het.

Er zijn keien beschilderd door kinderen en volwassenen, op school in Mariadal, in de Tuinen, bij de bakker, in het café, in Meldert, in Overaar... Een tip is ze met Posca te maken en daarna met vernis af te werken (voor de duurzaamheid). "Onze bedoeling is om op een plezante manier Hoegaarden te ontdekken al zoekend naar mooie keien en zo ook zoveel mogelijk buiten te komen", schrijft Joy Roberts uit Hauthem, die het initiatief nam.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio