Eén van de acht mobipunten komt in Tienen

Eén van de acht mobipunten komt in Tienen

Nu acht mobipunten, straks in alle gemeenten één. Foto: provincie vlaams-brabant

Tienen - De provincie Vlaams-Brabant gaat, samen met gemeenten, Interleuven, autodelen.net en taxistop, acht mobipunten uitbouwen in Rotselaar, Herent, Huldenberg, Landen, Tienen, Geetbets, Zoutleeuw en Linter. Mobipunten zijn locaties waar men verschillende vervoerswijzen samen vindt.

Mobipunten zijn plaatsen iwaar men verschillende vervoerswijzen, zoals een bushalte, publieke laadpalen, (elektrische) deelauto’s en deelfietsen of bijkomende voorzieningen, zoals een lockersysteem voor pakjes en real time info over het openbaar vervoer, samen vindt.

Het project ‘Maak een mobiPunt!’ moet ten laatste eind 2020 leiden tot de realisatie van minstens acht mobipunten in Rotselaar, Herent, Huldenberg, Landen, Tienen, Geetbets, Zoutleeuw en Linter. De gemeenten krijgen steun voor de realisatie ervan, onder andere dankzij minister Koen Van den Heuvel (CD&V).
Het gaat om een investering van 250.000 euro, waarvan 75% gesubsidieerd wordt. De provincie Vlaams-Brabant zal instaan voor de cofinanciering.

“We willen met de regionale samenwerking Regionet Leuven tegen 2030 zorgen voor een “modal shift” naar twintig procent minder verplaatsingen per auto en een verdubbeling van de verplaatsingen te voet, per fiets of met het openbaar vervoer”, zegt Stephan Reniers, projectcoördinator van Regionet Leuven.

De directe bijdrage van het project ‘Maak een mobiPunt!’ aan de vermindering van de uitstoot van CO2 bedraagt tachtig ton per jaar. Op termijn streeft Regionet Leuven naar de realisatie van minstens een mobipunt per gemeente. Dit levert een totale vermindering van de uitstoot van CO2 van 435 ton per jaar.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio