Slechte betalers bij Sociaal Verhuurkantoor Hageland

Slechte betalers bij Sociaal Verhuurkantoor Hageland

Het werkgebied van SVK Hageland. Foto: www.svkhagelandvzw.be/

Glabbeek - Van alle sociale verhuurkantoren in Vlaanderen kampt het kantoor Hageland met de meeste betaalachterstand.

Volksvertegenwoordiger Mark Hendrickx (N-VA) mekt op: "De sociale verhuurkantoren (SVK’s) kampen met achterstallige huur. Uit de cijfers blijkt dat er nog steeds veel werk aan de winkel is in dit domein. Gemiddeld blijft bijna tien procent van de huurinkomsten uit. Het is duidelijk dat enkele negatieve uitschieters zeer zwaar doorwegen op het gemiddelde: bij twee SVK’s (SVK Spit en SVK Scharnier) is bijna een kwart van de jaarlijkse huuropbrengst achterstallig, bij één uitschieter (SVK Hageland) bedraagt het zelfs veertig procent."

Minister Liesbeth Homans (N-VA) reageert: "Op 21 december 2018 heb ik een nieuw besluit over de boekhoudkundige organisatie en de financiële rapportering ondertekend. Dit besluit legt onder andere een nieuw rekeningstelsel op aan de gesubsidieerde SVK’s, vanaf 2019. Ik stel vast dat de vorderingsrekening van SVK Hageland incorrect werd gebruikt. Diverse vorderingen werden verkeerd geboekt waardoor niet-huurvorderingen ten onrechte als huurachterstand naar voor komen."

De drie genoemde SVK’s zullen in 2019 een globaal onderzoek ondergaan. SVK Hageland heeft zijn adres in Bekkevoort en werkt voor Bekkevoort,  Scherpenheuvel-Zichem, Diest, Tielt-Winge, Holsbeek, Lubbeek en Glabbeek.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio