Kunstenaars herdenken overlijden van Guido Gezelle

Kunstenaars herdenken overlijden van Guido Gezelle

Teksten op tegeltjes. Foto: gezelletenvoetenuit

Hoegaarden - Het project ‘Gezelle ten voeten uit’ gaat van start in Bierbeek. Met een herhaling in Hoegaarden in het najaar.

De eerste tentoonstelling van Gezelle ten voeten uit gaat eind april van start. Gin Van Nerom (Molenstraat, Meldert) nodigt uit voor de tentoonstelling in De Borre in Bierbeek vanaf vrijdag, 26 april (20uur): "Maar liefst vijf Hoegaardiers hebben aan dit project hun medewerking verleent. Diane Bernaerts (schilderijen), Rudi Vandenbempt (foto's), Stefan Hemeleers (sculpturen) en ik (kalligrafie) vertolken de poëzie van Gezelle in onze eigen discipline. Ludo Permentier beheert de facebookpagina."

"Jef Rozenski (Hauthem) had een idee en staat in voor de uitvoering van de technologische effecten. Via een oude zwarte telefoon kan je het nummer draaien van een tegel met een tekst van Guido Gezelle. Daarna hoor je het fragment. De telefoon verwijst naar het eerste telefoongesprek in 1860, dus tijdens het leven Van Gezelle). De te beluisteren teksten werden door Hoegaardiers in de bibliotheek en in Villa Hugardis op band ingesproken."

Gin Van Nerom lanceerde de idee van teksttegels rond Guido Gezelle al vorig jaar. Ze blikt vooruit op de 120ste verjaardag van het overlijden van de dichter. UIteindelijk worden er vijfhonderd tekstfragmenten aangeboden. Te zien en te horen in Bierbeek tot 11 mei. Nadien in Tongerlo en Mechelen en in oktober in Hoegaarden. 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio