Trouwboekje én pen blijven, ook na digitale huwelijksakte

Trouwboekje én pen blijven, ook na digitale huwelijksakte

Schepen Filip Havet en het eerste digitale paar Foto: if

Hoegaarden - Op 12 april 2019 gaven Jo Steeno en Anne-Marie Rens elkaar het ja-woord in het gemeentehuis te Hoegaarden. Digitaal.

 

Schepen Filip Havet voltrok het huwelijk: "Na de traditionele huwelijksceremonie in de raadzaal volgde voor hen een primeur. Hun huwelijksakte werd als allereerste digitaal door mij getekend."

De schepen wenste het koppel "een lang leven gelukkig samen" en feliciteerde hen tevens met hun digitale primeur, zij het met gemengde gevoelens... Sinds 1 april worden alle gemeenten verplicht om huwelijksakten voortaan te digitaliseren. Hierdoor verdwijnt de waarde van een schriftelijke ondertekening, wordt het trouwboekje overbodig en komen er ook geen getuigen meer aan te pas.

Filip Havet: "Omdat het in de echt verbinden van twee geliefden toch wel heel wat meer inhoudt dan het afleveren van een rijbewijs of identiteitskaart is het schepencollege overeengekomen om voorafgaand de traditionele huwelijksceremonie te behouden, inclusief een schriftelijke ondertekening van de gebruikelijke akte en het gekende trouwboekje. Ook de pen waarmee dit gebeurt blijven we meegeven als herinnering."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio