KSA-groepen zoeken mee de stad van Joepie 2019

KSA-groepen zoeken mee de stad van Joepie 2019

KSA-Glabbeek vanochtend bij het vertrek. Foto: KSA

Tienen / Glabbeek - Drieduizend veertien- tot zestienjarigen van de KSA zijn vanaf vandaag op stap voor Joepie, onderweg naar een hen nog onbekende stad ergens in Vlaanderen.

Ook de afdelingen van Tienen en van Glabbeek zijn van 16 tot en met 19 april op pad. In vier dagen leggen ze honderd kilometer af met als bestemming de mysterieuze stad X. Het is een tweejaarlijkse traditie voor Sjo’ers, Simmers en Jonghernieuwers van KSA. Ondertussen staat editie 28 al op de teller. Enkele jaren geleden was ook Tienen al eindstad. 

Joepie is een ervaring voor het leven. Het is voor veel KSA’ers hét absolute hoogtepunt van hun KSA-carrière. De blaren op je voeten niet meer kunnen tellen, rekenen op de gastvrijheid van mensen om te kunnen slapen en je eigen potje koken horen er bij. Maar het is vooral ook vier dagen met je vrienden op pad zijn.

Vandaag worden drieduizend KSA’ers gedropt op elf verschillende startplaatsen. Van daaruit volgen ze elf verschillende trajecten. Deelnemers goochelen met coördinaten en lossen aartsmoeilijke tochttechnieken op om hun weg verder te zetten. Dit jaar kan dat met de hulp van een Joepie-applicatie, de Joep’App. Leiding kan van op elke locatie met iedereen communiceren. Voordien ging dat telefonisch. 

Elke Joepie-editie krijgt een ludiek thema mee: dit jaar Safari. Zoek de big five op de tocht... 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio