Jozef Pacolet bij Davidsfonds over toekomst van sociale zekerheid

Jozef Pacolet bij Davidsfonds over toekomst van sociale zekerheid

Professor Jozef Pacolet bij zijn emeritaat, met minister Jo Vandeurzen. Foto: hiva.kuleuven.be

Hoegaarden - Op vrijdag 26 april organiseert Davidsfonds een lezing over de sociale zekerheid door professor Jozef Pacolet.

"Hoe onze sociale zekerheid betaalbaar houden", dat is het thema dat professor Jozef Pacolet (Tienen). behandelt. De sociale zekerheid beschermt ons van de wieg tot het graf tegen diverse mogelijke risico’s in het leven. Zij zorgt er voor, dat in periodes dat wij niet over een gewoon arbeidsinkomen beschikken, wij recht hebben op een uitkering, bijvoorbeeld een pensioen. In het licht van de vergrijzing staan het stelsel van pensioenen, de gezondheidszorg en de ouderenzorg ter discussie. Onder meer de vragen of het wettelijke sociale stelsel nog voldoet en de mogelijke private alternatieven komen aan bod.

De lezing vindt plaats op vrijdag 26 april om 20 uur in het Kapittelhuys aan de Houtmarkt in Hoegaarden. Vooraf inschrijven kan door een mail met je naam te sturen naar hoegaarden@davidsfonds.net. De toegangsprijs bedraagt 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden van het Davidsfonds (drankje inbegrepen), te storten op rekening BE65 0682 1602 5996.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio