Veertig jaar Samana/Ziekenzorg vanuit Kapellen

Veertig jaar Samana/Ziekenzorg vanuit Kapellen

Pastoor Marcel Berben. Foto: www.kerk-lubbeekglabbeek.be/

Glabbeek - Samana (het voormalige Ziekenzorg) viert op zaterdag 27 april om 10uur in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen haar veertigjarig bestaan.


In de dankviering worden alle overleden herdacht en gaat aandacht naar de toekomst van de vereniging. Nadien is er in het parochiecentrum een receptie voor genodigden.
De zieken, vaste medewerk(st)ers en vrijwilligers doen daarna verder met een groot feest. 

Samanavrijwilligers maken voor elkaar en voor de noden van langdurige zieken en zorgbehoevende ouderen. Ze geven ook steun aan mantelzorgers. Om een goede werking te blijven garanderen organiseert Samana ontmoetingsdagen, informatieve bijeenkomsten en uitstappen. Alles op maat van de doelgroep, zodat het voor iedereen haalbaar is.

In 1979 is Ziekenzorg Kapellen door pastoor Berben met de hulp van Louis Degeest opgericht. Pastoor Marcel Berben was gevens leraar Nederlands, Latijn, geschiedenis en godsdienst in het Onze-Lieve-Vrouwcollege in Tienen. In 1962 werd hij er zelfs prefect. Hij was priester gewijd in 1970 en bleefg in Kapellen tot 2006.

De pioniers van toen tot op heden zijn Simonne Beelen, Armand Costermans en Sonia Devos. Alle activiteiten worden al veerig jaar gedragen door vrijwilligers. Maar engageren van nieuwe vrijwilligers wordt moeilijker. Wie zich geroepen voelt kan terecht bij Arlette Laermans op 0497-99.42.69.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio