Fietserbond tegen grote parking in scholenproject Alexianenweg

Fietserbond tegen grote parking in scholenproject Alexianenweg

Het actiebeeld van de fietsersbond. Foto: Fietsersbond Tienen

Tienen - De Fietsersbond maakt bezwaar tegen een (publieke) parking voor 240 wagens naast en onder de geplande lagere school VIA aan de Alexianenweg/Ooievaarstraat.

"Fietsersbond Tienen vindt het geen goed idee om een (publieke) parking van 240 wagens naast en onder een lagere school te bouwen. Omdat we denken dat er veiligere en gezondere oplossingen mogelijk zijn hebben we onze voorstellen in een bezwaarschrift op de vergunningsaanvraag voor het bouwproject naast Basisschool Immac Tienen ingediend", aldus de beweging.

In het bezwaarschrift wordt gewezen op de onveilige verkeerssituaties die zullen ontstaan, op kwetsbare kinderen in vervuilende situaties, de schade door fijn stof voor onze gezondheid. De toevoer van auto's brengt de idee van een groen lint door het stadscentrum, rondom de vernieuwde Alexianenweg, in het gedrang.

Een tegenvoorstel streeft naar een verkeersveilige schoolomgeving door in de Alexianenweg éénrichtingsverkeer in te voeren (met een aanliggende parkeerstrook). De resterende verkeersruimte kan gegund worden aan fietsers en voetgangers. De parking voor leraren aan de voorzijde van de school moet verdwijnen, maar personeel kan elders op de omvangrijke site terecht. In de plaats wordt "een mooie fietsenstalling" voorgesteld.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio