Ouders van GBS vragen schoolstraat zonder auto's

Ouders van GBS vragen schoolstraat zonder auto's

Aan de gemeenteschool. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - De oudervereniging van de GBS (Gemeentelijke basischool) kiest voor een regime van "schoolstraat" in de Doelstraat.

De verenging stelt vast dat de parkeerplaatsen voor de school nog steeds fout worden gebruikt. De politie grijpt ook niet afdoende in, zo luidt het. Er is nu, sedert de heraanleg als zone 30, een kiss&ride-zone ingesteld. Het oudercomiré stelt voor om over te gaan op een regme van schoolstraat. Dat wil zeggen dat de toegang tot de straat zou worden afgesloten, gedurende een half uur, bij de aanvang en de sluiting van de schooldagen. "Er wordt nagedacht over hoe dit efficiënt kan gebeuren", zo luidt het, "bijvoorbeeld door één ingang te gebruiken in plaats van drie."

Enkele jaren geleden werden er fietspoolroutes ingeschakeld met vertrek- en opstappunten vanuit Meldert, Outgaarden, Geldenaken,… De oudervereniging wenst dit opnieuw in leven te roepen, eventueel met minder trajecten. Anderzijds zal een deel van de klassen ook verhuizen naar De Polder. Daarvoor is een ontwerper aangesteld en het schepencollege vraagt nu ook de omgevingsvergunning aan.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio