"Glabbeek Wandelt" nu ook per fiets

"Glabbeek Wandelt" nu ook per fiets

En vanavond Nocturnewandeling. Foto: if

Glabbeek - Donderdag ging een nieuwe editie van Glabbeek Wandelt van start: twaalf wandelingen op donderdagavond van nu tot 4 juli.

Nieuw is Glabbeek Fietst dat aan de succesformule van Glabbeek Wandelt werd gekoppeld. Voor de eerste wandeling vanaan het parochiecentrum in Bunsbeek gaven al meer dan 300 deelnemers present. Schepen Hans Hendrickx (Dorpspartij): “ Net als de voorbije edities zijn er dit jaar 36 begeleide gezondheidswandelingen. Twaalf donderdagen op rij organiseren we wandelingen van 3,5 en tien kilometer. Vorig jaar namen ruim drieduizend mensen deel. Nieuw dit jaar is dat er naast gewandeld ook gefietst kan worden. Dankzij onze Glabbeekse fruitveiling genieten alle wandelaars wekelijks van gratis Hagelands fruit. Ook zorgt de plaatselijke middenstand wekelijks voor proevertjes uit Glabbeek. Talrijke vrijwilligers leiden de wandel- en fietstochten wekelijks in goede banen.”

De kalender.

Vanavond vrijdag 19 april is er ook de Nocturnewandeling tussen 21 en 22 uur aan het parochiecentrum in Kapellen (3,km., met om 22u30 optrrden van Kriebel en Huksel.)

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio