Brabantse Pijl voor cyclotoeristen door Hoegaarden-centrum

Brabantse Pijl voor cyclotoeristen door Hoegaarden-centrum

Foto: if

Hoegaarden - Nu zaterdag passeren twee van de drie ritten van de Brabantse Pijl Cyclo door Meldert-Hoegaarden-Overlaar. Het vertrek is in Heverlee aan de sporthal aan de Hertogstraat.

De Etixx Classics Tour bundelt negen professioneel georganiseerde toertochten voor fietsliefhebbers, gespreid van maart tot september, van Ninove tot Haacht. Daarbij wordt min of meer het traject van de prifesionele klassieker gevolgd. In het geval van nu zaterdag is dat de Brabantse Pijl, met vertrek in Heverlee, onderweg de IJskelderlaan, de Smeysberg of 't Schavei en nu dus ook een omweg door Hoegaarden (Gemeenteplein-Pastirijstraat-Tiensestraat).

Er zijn varianten. De 109 en de 157km. komen door Hoegaarden: vanuit Bevekom, naar meldert, Kauterhof, door het centrum naar Overlaar, Goudberg, Oorbeek, Kumtich richting Willebringen. Er is een bevoorrading in Klein Overlaar. Onderweg staan afvalcontainers en toiletten. De finish in Heverlee sluit officieel om 16u30. Bij hun inschrijving hadden alle deelnemers de mogelijkheid om 5,10 of 15 euro te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio