Oproep voor een kweikerszwem op de Gete

Oproep voor een kweikerszwem op de Gete

Bij de Big Jump (juli) blijft het meestal bij poortje baden. Foto: Raymond Billen

Tienen - Een Tienenaar werpt de vraag op of een doortocht door Tienen, al zwemmend, haalbaar is.

De Big Jump is een jaarlijks evenement in de Grote Gete (nu op 7 juli) in Groot-Overlaar. Het blijft echter bij een plonspartij ter hoogte van Bellecom, om de eis voor schone rivieren kracht bij te zetten. Bij een vroige editie drukte burgemeester Katrien Partyka(CD&V) de hoop uit om met een permanent platfom de Gete permanent bereikbaar te maken. Van Groen is geweten dat de partijk wel 'ns met een kajak door de stad vaarde. 

Tienenaar Didier Weenen wil méér: "Ik doe mee. Maar een zwemdoortochtje, voor recreanten, zou toch ook moeten kunnen. Een kweikersdoortocht? Ik onderzoek of het die dag mogelijk zou zijn om een langere afstand te zwemmen in Tienen. Liefst van al door de stad, vanaf de Sint Helenasluis, of Overlaar, naar 't Schip of tot aan parking naast voetbalveld KVK. Of Hoegaarden-Tienen, is dat haalbaar?"

De zwemmer, afkomstig uit Grimde, acht het fysiek goed doenbaar: "Ik zwem mijn kilometers wekelijks in open water of in zee. Maar of het ook zal mogelijk zijn in de Gete is een ander paar mouwen. Toelatingen nodig? Alle suggesties welkom." 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio