Vijftig jaar geleden: laatste kassei op steenweg naar Charleroi

Vijftig jaar geleden: laatste kassei op steenweg naar Charleroi

Aan de oude steenweg in Zittert (Zétrud)Lumay). Foto: delcampe.net

Hoegaarden - In april 1969 werd een omleiding door Hoegaarden en Elst ingevoerd om de verbetering van de weg Tienen-Charleroi in Zittert-Lummen af te werken.

De "staatsbaan" door Hoegaarden naar Geldenaken, richting Charleroi, lag in Zittert-Lummen nig in kassei. Daar kwam vijftig jaar geleden verandering in. In juli was één betonstrook klaar en de tweede volgde snel. In de tussentijd was alle doorgaande verkeer onderbroken en reeds iedereen door Hoegaarden-centrum. Die omleiding noopte tot aanpassingen voor de kermis op het Gemeenteplein en voor de aankomst van de Ronde van België voor liefhebbers. Dat meldt Het Nieuwsblad op 16 april 1969. 

In 1969 werd daardoor een eerste keer het eenrichtingsverkeer ingevoerd: in de Doelstraat, Putzeysstraat, Gemeenteplein, richting Walestraat en Elst. In de omgekeerde richting ging het door de Pastorijstraat en de Tommestraat. Na de werkzaamheden werd opnieuw overgeschakeld op de dubbele richting. Op het grondgebied Hoegaarden was de weg naar Geldenaken al eerder vernieuwd (op de kantstroken na). 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio