Tweedejaarsleerlingen helpen in rusthuis Vulpia

Leerlingen van het Atheneum op stage in het woonzorgcentrum aan de Raeymaeckersvest . Foto: vlajo

Tienen - Studenten van het Atheneum gingen mee op Vlajo Talentenstage, onder andere in een rusthuis aan de Raeymaeckersvest.

Tweehonderd leerlingen uit secundaire scholen in Vlaams-Brabant liepen afgelopen twee dagen stage bij Unikamp Aarschot, Decathlon Anderlecht, Provinciehuis Leuven, de Delhaize ’s in Alsemberg, Kessel-Lo, Melsbroek, Keerbergen, Overijse en Sint-Pieters-Leeuw, alsook bij de woonzorgcentra Zonnesteen Zemst en Vulpia Tienen. De klemtoon van deze Vlajo Talentenstage lag niet op het klaarstomen van kinderen voor de arbeidsmarkt, maar wel op het ontdekken van kwaliteiten en het maken van sterke positieve keuzes. Provinciaal gedeputeerde voor onderwijs Bart Nevens (N-VA) reikte na afloop van de stage bij een talentendiploma uit aan alle jongeren.

Vlajo staat voor Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo). Zijn talentenstage richt zich tot leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs. “Zo worden leerlingen uitgedaagd om buiten de school hun talenten in te zetten en kunnen ze aan den lijve ondervinden dat attitudes zoals stiptheid, netheid, initiatief nemen, leiding nemen, onder leiding kunnen werken,… niet enkel op school maar ook in het bedrijfsleven en het dagelijkse doen belangrijk zijn”, zegt Annick Vandroemme, projectverantwoordelijke van Vlajo. 

“Na een reeks voorbereidende lessen, hebben ze op basis van hun interesses en hun talenten gesolliciteerd voor een bepaalde functie bij de provincie Vlaams-Brabant. De supermarktmanager assisteren, de rekken vullen, de kassa bedienen, meehelpen aan het onthaal, de IT-manager assisteren, bewegingstherapie aan ouderen geven,… al deze taken namen de leerlingen vandaag op zich tijdens de talentenstage. Ze werden bijgestaan door het vaste personeel van de provincie Vlaams-Brabant.”

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio