Voor vragen rond kinderopvang naar Huis van het Kind

Voor vragen rond kinderopvang naar Huis van het Kind

Cindy Ressen, coördinator. Foto: http://www.huisvanhetkindhoegaarden.be/

Hoegaarden - Vanaf nu heeft ook Hoegaarden een Huis van het Kind. Het Huis is een netwerk van organisaties die te maken hebben met de opvoeding van het kind (van 0 tot 25 jaar).

Het Huis van het kind maakt ouders wegwijs in de diensten. Het samenwerkingsverband heeft een erkenning gekregen van Kind en Gezin en kan nu van start gaan. De regering wil dat iedere gemeente zo een Huis heeft. Het is geen materiële locatie, maar wel een contactpunt op een bestaand adres. Ouders kunnen er terecht voor vragen rond kinderopvang, maar ook met opvoedingsvragen. De coördinator zal samen met de ouders (of andere opvoeders) nadenken over een oplossing of doorverwijzen naar een gespecialiseerde organisatie.

Ook voor concrete aanvragen voor kinderopvang kunnen ouders terecht bij het loket. Hoegaarden heeft heel wat kinderopvanginitiatieven op zijn grondgebied. Ouders mogen nog steeds zelf hun weg zoeken en rechtstreeks bij een kinderdagverblijf inschrijven, maar ouders die niet weten waar ze terecht kunnen mogen aankloppen bij het lokaal loket. Mail naar Cindy Ressen.

Het hele kinder- en opvoedingsaanbod in Hoegaarden werd voorgesteld tijdens een Spelletjeswandeling vorige zaterdag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio