Renovatie parochiecentrum in boek "Denk Doe Dorp"

Renovatie parochiecentrum in boek "Denk Doe Dorp"

Foto's (met Joris Verbaeten en Jan Santermans) uit het boek. Foto: Landelijke Gilden

Hoegaarden - Het parochiecentrum en de chiro zijn opgenomen in het boek van de Landelijke Gilden voor een inspirerend dorpenbeleid.

 

"Onze dorpen verdienen de nodige aandacht, samen met een degelijk dorpenbeleid", zo luidt het bij de Landelijke Gilden. "Daarom zijn we fier om, samen met de Vlaamse Landmaatschappij en met steun van het Innovatiesteunpunt, het inspiratieboek Denk Doe Dorp te mogen lanceren. Dit boek bundelt aandachtspunten voor het beleid met goede voorbeelden uit de praktijk. Ervaringsdeskundigen gaan met elkaar in gesprek en onderzoekers delen hun inzichten. We willen lokale mandatarissen warm maken om zelf aan de slag te gaan met een dorpenbeleid."

Het boek belicht 24 voorbeelden van samenwerking in de dorpen, van Schuiferskapelle tot Bocholt, met een tussenstop onder andere in Opvelp en in Hoegaarden. Onder één dak is het gedurfde project voor renovatie van het Hoegaardse parochiecentrum, ten bate van chiro enerzijds, parochiewerking en -organisaties anderzijds. Het wordt een hedendaags technisch goed uitgerust en multifunctioneel dorpshuis, dat onderdak biedt aan de totale gemeenschap, met het verenigingsleven, tot en met de Wereldwinkel en jeugdverblijfstoerisme.   

"Denk. Doe. Dorp." kan je gratis in pdf-vorm downloaden

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio