Stad zoekt concessionaris voor ijspiste

Stad zoekt concessionaris voor ijspiste

Vorige winter. Foto: etienne kinnaer

Tienen - Tot half juni kunnen kandidaten zich aanbieden voor de exploitatie van Wintermagie op de Grote Markt voor de komende drie of vier jaar.

Het winterschaatsdorp onder de naam Wintermagie Tienen wordt voor voor 3 jaar (en mogelijk met één jaar verlengbaar) in concessie gegeven aan de meest geschikte kandidaat die zich zal aanmelden. De stad Tienen wenst de volledige organisatie en coördinatie van een dorp met attracties op de Grote Markt in concessie te geven. Het winterschaatsdorp bestaat minstens uit een schaatspiste van 450m² en twee sfeervolle attracties. De concessiehouder verwerft een exclusiviteit op de randactiviteiten tijdens de periode van ‘Wintermagie Tienen’ voor drie edities 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 en eventueel verlengbaar voor 2022-2023.

Het "dorp" omvat onder andere een winterschaatsdorp, openbare sfeerverlichting, concertjes, straatanimatie, eindejaarscampagne, kwalitatieve eet- en drankstanden... De exploitant voorziet zelf de inkleding over de hele site rond het thema winter. Alle betonblokken, technische constructies, koeling worden verpakt in winterse sfeer. Tenten worden uitgerust met een transparant dak. Er blijft de mogelijkheid voor erkende verenigingen om via de concessiehouder een standje uitbaten of een activiteit te organiseren voor eigen rekening. Er wordt een samenwerking met de lokale handel en horeca opgezet.

De stad stelt het ceremonieplein van de Grote Markt gratis ter beschikking te stellen vanaf de datum van opbouw tot het einde van de afbraak. De stad kan evenwel wijzigingen voorstellen bijvoorbeeld wegens werkzaamheden op het plein. In concessieaanvraag staan de data van Wintermagie vermeld: 6 december 2019 tot en met 5 januari 2020, 4 december 2020 tot en met 3 januari 2021, 10 december 2021 tot en met 9 januari 2022 en 9 december 2022 tot en met 8 januari 2023.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio