Ecotuin toegankelijk aan Lowetlaan

Aan de Lowetlaan. Foto: if

Hoegaarden - Op 1 en 2 juni stellen Nadine Delestinne en medetuiniers hun tuin open in afspraak met VELT.

De tuin is te bezoeken op 1 en 2 juni tussen 13 en 20uur (gratis) aan de Jules Lowetlaan 23.
Er zijn infostanden over honingbijen, drankenstand met zelfgemaakte limonade en fruitwijnen. Je krijgt er tips om zelf aan de slag te gaan. Er zijn doorlopend geleide rondleidingen met info over de moestuin, de honingbijen en het ecologisch onderhoud. Op zndag 2 juni is er een workshop "zaadbommetjes maken" door Leuven Bee-friendly.

De vijvers brengen volop leven in de tuin, salamanders, kikkers, padden en vogels waaronder de ijsvogel zijn vriend aan huis. Vogels en egels vinden er beschutting in de houtwal en een natuurlijk bosje. De tuiniers maakten speels gebruik van natuurlijke en recuperatiematerialen.  Alles wordt met tweedehandsmateriaal gemaakt. Plantaardig materiaal wordt in de tuin zelf verwerkt in de takkenwal, afboording, bodembedekking, kippeneten.

In de bio-moestuin wordt op hoogte geteeld, makkelijk in onderhoud en rugvriendelijk. 
Honingbijen zorgen voor de bevruchting en een vrolijk gezoem in de tuin. Wilde bijen krijgen eveneens een woonplaatsje. De planten en bloemen zijn speciaal geselecteerd op bij- en vlindervriendelijk. Aanvullend is er een fruittuin met enkele hoogstammen en kleinfruit.

De ecologische tuinen worden gepromoot door VELT. In de regio is een fietstocht uitgestippeld voor bezoek aan vijf tuinen, tussen Neervelp en Hakendover.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio