Klagers over betalend parkeren missen de bus

Klagers over betalend parkeren missen de bus

Petitie aan het station (en ook online). Foto: pvda tienen

Tienen - Meer dan zevenhonderd gebruikers ondertekenden de onlinepetitie van PVDA voor gratis parkeren aan het station. Bijna driehonderd gaven er commentaar bij. Daarbij wordt vaak gewezen op het ontbreken van lijnbussen.

Zou de (betalen voor de) lijnbus geen alternatief zijn voor het (betalend) parkeren aan het station van de NMBS? Uit reacties op de petitie blijkt dat de keuze vaak ontbreekt. Enkele zinsneden (met naam op de petitie):

JD: "De overheid vraagt om meer met de trein naar het werk te komen maar het is al zo duur en als we de parking dan ook nog moeten betalen is het goedkoper om met de auto te gaan. Dan zal er wel meer file zijn en meer accidenten. Dus dat is ook geen oplossing. Met de bus komen naar het station gaat niet want de uren komen niet overeen met de treinen die ik moet nemen. Hou de parking gratis a.u.b."

BV: "Als student, wonend te Meldert-Hoegaarden, pendel ik elke dag tussen Tienen en Hasselt. Op mooie dagen kom ik met de fiets, anders met de wagen naar het station. Openbaar vervoer naar Tienen-station vanuit Meldert of zelfs Hoegaarden is miserabel, net zoals de verbinding tussen Hasselt en Tienen. Moest de parking betalend worden, is dit weer een auto meer op de weg. Ben toch sneller met de wagen in Hasselt dan met het openbaar vervoer."

AL: "Om 7 uur beginnen werken, maar bussen zijn er niet om op tijd aan station te zijn om de trein te nemen. Dus ik ben verplicht om de wagen te nemen tot aan het station. Dus: geen bussen vroeg genoeg, betalende parking en rechtstaan op de trein. Werken gaan is een heel avontuur, vind je ook niet NMBS?"

GJ: "Steden met stations zijn omgeven door landelijke gemeentes waar bewoners vaak geen andere mogelijkheid hebben dan per auto naar het station te komen. Er zijn quasi geen busverbindingen."

(Naast online circuleert er ook een petitie op papier.)

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio