Alle verenigingen verwacht op het Groot Cultuurdebat

Alle verenigingen verwacht op het Groot Cultuurdebat

Panelleden in het Cultuurdebat. Foto: stad Tienen

Tienen - Het Groot Cultuurdebat vindt plaats op woensdag 12 juni om 20 uur in de theaterzaal van CC De Kruisboog. Ook sport-, senioren- en jeugdverenigingen worden uitgenodigd.

Het Decreet Lokaal Bestuur dwingt tot een beraadslaging rond het voortbestaan van (sommige) adviesraden. Het stadbestuur wil de situatie overschouwen en plannen maken voor het cultuurbeleid en de participatie in de toekomst. Wim Bergé,  CD&V, schepen van vrije tijd, verzorgt de inleiding. Vervolgens wordt het debat gestoffeerd met een aantal inzichten uit de publicatie Vanop de Frontlijn van auteurs Bart Caron en Guy Redig.

Moderator Jacques Debraekeleer (secretaris CRT) leidt nadien de discussie tussen Katrien Partyka (burgemeester), Joke Quaghebeur (voorzitter Opendoek vzw), Freek Rombouts (afdelingshoofd cultuur- en gemeenschapsbeleid Zaventem), Philippe Liesenborghs (voorzitter OpgewekTienen) en de auteurs Bart Caron en Guy Redig. 

Hoewel dit debat de titel Cultuurdebat meekreeg, gaat de discussie over meer dan alleen maar cultuur. Ook sport-, senioren- en jeugdverenigingen hebben hier rechtstreeks mee te maken. Vandaar dat alle verenigingen en geïnteresseerden welkom zijn op deze debatavond.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio