Wereldbreidag, ook in de voetbalkantine

Wereldbreidag, ook in de voetbalkantine

Foto: if

Hoegaarden - Op dinsdag 11 juni doen ook Hoegaardiers mee aan Wereldbreidag.

Liliane Welters nam het initiaruef voor Tienen: "Zaterdag is het Wereldbreidag. Overal ter wereld verzamelen mensen zich op openbare plaatsen om gezellig samen te breien en ideetjes uit te wisselen. Wie zin heeft om zaterdag te breien is welkom in de zaal, met gezellig tuinterras, van 't Wit Paard aan de Grote Markt in Tienen. Iedereen is van harte welkom."

De Wereldbreidag ontstond na een initiatief van twee Engelse vriendinnen die vonden dat mensen meer bij elkaar moesten komen. Al minstens tien jaar worden ook in Vlaamse steden en gemeenten breicafés gehouden. E zijn workshops en demonstraties en je kunt er kennismaken met nieuwe wolsoorten en originele technieken. 

En dat geldt ook voor Hoegaarden. Yvan Laloup ziet het als aan aanloop naar de jaarlijkse hobbybeurs. Zijn kring "viert" Wereldbreidag op dinsdag 11 juni, van 13u.30 tot 16u.30, tijdens het breicafé in de kantine van voetbalclub aan de Tiensestraat.  Maar jaarlijks is er ook een groot breicafé in de sporthal in Hoegaarden, tijdens de hobbybeurs, nu op 6 oktober 2019.

Voor deelname: hobby.hoegaarden@gmail.com

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio