Bomen uit 1845 en 1911 sneuvelen in Meldertbos

In Meldertbos. Foto: Natuurpunt Velpe-mene

Hoegaarden - De storm van dinsdagavond heeft veel schade aangebracht in Meldertbos, ook aan bomen van bij de eerste aanplanting. Natuurpunt probeert de wandelpaden zo vlug mogelijk vrij te maken.

In het bos zijn veel bomen gevallen en of zwaar beschadigd. Ook enkele oude parkbomen hebben de windstoten niet overleefd. Op een half uur zijn er enkele tientallen bomen omgevallen als dominosteentjes.
De trots van Meldertbos is ook gesneuveld zo is er één van de drie overblijvende mamoetbomen (1911) doormidden gebroken.  Daarnaast ook enkele oude parkbomen van de eerste aanleg (1845) gesneuveld of zwaar beschadigd.
Dood hout brengt leven in het bos en zal waar kan ook in het bos blijven. De wandelpaden worden wel vrij gemaakt, als ook de bomen in de hooilanden/park deel worden opgeruimd.
Wat er met de mamoetboom zal gebeuren moet nog besproken worden maar in de winter willen we de bomengroep opnieuw aanvullen met enkele nieuwe parkbomen als herinnering aan het ontwerp van Louis Vander Swaelmen.
Het oorspronkelijke park is van 1845-1850 en veel van deze bomen zijn nu veteranenbomen.  Afgelopen jaar hebben we al verschillende oude parkbomen verloren (oude linde, bruine beuk en een twaalf-apostelboom) en nu dus ook een mamoetboom.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio