Korteketenmarkt in oud-college in voorbereiding

Korteketenmarkt in oud-college in voorbereiding

Foto: Het Nieuwsblad

Tienen - De Milieuadviesraad lanceert de idee van een vaste Korteketenmarkt


De korteketenmarkt ondersteunt duurzame landbouw en lokale productie. Binnenkort wil men ermee in Tienen van start gaan: Heerlijk Lokaal. Die naam blijft behouden. Het is de bedoeling om vanaf deze zomer (in het beste geval is dit voor het najaar; de vermoedelijke startdatum 23 juni wordt niet gehaald) elke week zo’n korteketenmarkt te organiseren. Die zal plaatsvinden op zondagnamiddag vanaf 12 uur op de binnenkoer van het Oud College (Broekstraat). Die sluit ruimtelijk aan bij de zondagsmarkt op de kazerne.


De markt is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het opbouwwerk RISO en de stad Tienen. De concrete organisatie komt in handen van een zelfstandige die vergoed wordt via het standgeld de producenten. De nadruk ligt op korte keten (lokaal) en waar mogelijk bio, ecologisch en duurzaam. Er zijn een 13-tal producenten in principe bereid wekelijks aanwezig te zijn. Daarnaast komt er een seizoensaanbod. De verkopers bieden groenten, fruit en afgeleide producten, zuivel, vlees, koffie en thee, wijnen, schoonmaakproducten.

Vorige zomer daagden al dan duizend personen op voor een eerste korte ketenmarkt (plus barbecue) op de StadsAkker (Houtemstraat). Tijd om naar een vaste plek toe te groeien, zo luidde het nadien. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio