Buurt trekt naar gemeenteraad over verkaveling Walestraat

Buurt trekt naar gemeenteraad over verkaveling Walestraat

Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - Het schepencollege heeft voor maandagavond 24 juni om 20 uur een extra gemeenteraad samengeroepen. Het gaat om de wegenis en nutsvoorzieningen van de aangevraagde verkaveling tegenover de begraafplaats.

De buurtbewoners van de Walestraat, het Gemeenteplein en de Dotremontstraat, zeggen in een verklaring, op massale belangstelling te rekenen voor de extra gemeenteraad. Zij hopen een antwoord te krijgen op de vraag waarom deze verkaveling er absoluut moet komen, ondanks negatieve adviezen van de adviescommissie Gecoro en Interleuven. Het CD&V-gemeentebestuur wil de wegenis en nutsvoorzieningen van de geplande verkaveling overnemen van de projectontwikkelaar.

De buurtbewoners vinden dat de aankondiging van de extra gemeenteraad "op een wel heel cynisch moment komt". "Het jongste infoblad van de gemeente roept burgers op om zich kandidaat te stellen voor de adviesraden. In het geval van de verkaveling negeert het college van burgemeester en schepenen het advies van de Gecoro. Die wijst met zes duidelijke argumenten het project af en eindigt met de suggestie om ‘aandacht te geven aan de participatie met de buurt’. Dit laatste is nooit gebeurd."

Begin 2019 diende projectontwikkelaar Novus Projects een aanvraag in voor de aanleg van een verkaveling tegenover het kerkhof. Volgens plan verdwijnt er een open ruimte van twee hectare voor in totaal 43 wooneenheden, inbegrepen twee appartementsblokken van dertien meter hoog. De buurt zegt verdere juridische stappen te zullen ondernemen tegen het project.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio