Nieuwe inwoners krijgen eerst een tattepoem

Nieuwe inwoners krijgen eerst een tattepoem

Tattepoem (tarte aux pommes) Foto: https://www.straffestreek.be/product/tattepoem

Tienen - De tattepoem (appelflap) is een vast ingrediënt op de Dag van de Nieuwe Inwoners. Voor het overige wordt het programma opgefrist en aangevuld.

Op zaterdag 22 juni ‘19 nodigt de stad de jongste lichting nieuwe inwoners uit voor De dag van de nieuwe inwoner. Na 28 edities was de onthaaldag aan een opfrissing toe. Hij kreeg een nieuw jasje. Het onthaal gebeurt met een kop koffie of thee en een tattepoem, in het Theatercafé van het vrijetijdscentrum. Nadien volgt een begeleide wandeling, met een stop op het Torekesplein. Hier wacht hen een proevertje van streekproducten en een muzikale verrassing.

Vervolgens maakt het gezelschap een begeleide rondrit met de bus langs de rand van Tienen. Ze vernemen meer over de historiek en de geplande projecte en krijgen ook een heleboel praktische informatie. De voormiddag wordt afgesloten met een receptie in de raadzaal van het stadhuis, waar één van Tienens bekendste inwoners hen welkom heet. Vervolgens kan er op een informele manier worden nagepraat, met muziek van de leerlingen van ART op de achtergrond. Speciale aandacht gaat naar de kinderen, voor wie een knutselhoekje en hapjes op maat worden voorzien.

Voor deze onthaaldag zijn 64 deelnemers ingeschreven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio