Herbruikbare bekers op Sweet City, Vianderfeest en Vlaanderen Zingt

Herbruikbare bekers op Sweet City, Vianderfeest en Vlaanderen Zingt

Een voorbeeld van de mobiele wasstraat (Festicup uit Haacht). Foto: FESTICUP

Tienen - De stad Tienen zal deze zomer tijdens drie evenementen de herbruikbare beker introduceren.

 Vanaf 2020 mogen lokale overheden tijdens door hen georganiseerde evenementen geen drank meer serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Wegwerpbekers zijn dus verboden, maar ook het aanbieden van drank in plastic of glazen wegwerpflessen of in blik is dan niet meer toegelaten. Binnen het coachingstraject Mooimakers start de stad deze zomer al met drie testcases.

Schepen van duurzaamheid Paul De Cort (Groen): “Tijdens het Sweet City Festival, de Vianderfeesten en Vlaanderen zingt zal er enkel drank geserveerd worden in herbruikbare bekers. Daarvoor moet er tijdens het event een mobiele wasstraat
ingehuurd worden voor het afwassen van de bekers. Dergelijke installatie kan tot 6.000 bekers per uur reinigen. Na afloop moeten de bekers extra gereinigd en gedroogd worden om de hygiëne te waarborgen. Dit gebeurt bij een externe firma.”

De stad kocht vorig jaar al negenhonderd van dergelijke bekers die momenteel gebruikt worden in de Heldenbar. Nu komen er zevenduizend bekers bij. Mooimakers dekt de helft van de prijs. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio