Plechtige proclamatie van diploma's basisonderwijs.

Plechtige proclamatie van diploma's basisonderwijs.

Foto: if

Glabbeek - De 32 leerlingen van het zesde leerjaar van de gemeenteschool ontvingen tijdens een plechtige proclamatie hun diploma basisonderwijs.

De leerlingen studeren af met sterke resulaten. Voor wiskunde is het Vlaams gemiddelde van de leerlingen van alle scholen voor het schooljaar 2018-2019 in Vlaanderen 66,6%, de leerlingen van het zesde leerjaar van de gemeenteschool Glabbeek behalen een gemiddelde van 72%. Voor taal is het Vlaams gemiddelde 72,1%, de leerlingen in Glabbeek behalen gemiddeld 83,3%. Voor wereldoriëntatie is het Vlaams gemiddelde 77,6%, de zesdejaars van Glabbeek behalen 87,2%. En voor Frans halen dezelfde zesdejaars maar liefst 87,2%, terwijl het Vlaams gemiddeld 58,9% is.

Burgemeester Peter Reekmans (DP): “Uiteraard zijn deze sterke resultaten de verdienste van de leerlingen, maar ook van het sterk onderwijsteam dat al jaren van de gemeenteschool in Glabbeek een enorm kwalitatieve school maakt. Als gemeentebestuur zijn we niet alleen fier op de nieuwe moderne school die we drie jaar geleden gebouwd hebben, maar zijn we ook vooral enorm trots op de straffe leerkrachten die onze school permanent op een heel hoof onderwijsniveau houden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio