Strijd tegen zwerfkatten gaat verder

Strijd tegen zwerfkatten gaat verder

Foto: idh

Hoegaarden - Nu meldt Zittert-Lummen, het meeste nabije buurdorp op de Gete, een toename van zwerfkatten.

Een bewoonster spreekt op facebook voor Zittert-Lummen haar ongerustheid uit over het aantal zwerfkatten: "Ik zie dit jaar een toenemend aantal wilde kittens in ons dorp. De stad Geldenaken bekommert zich om de sterilisatie van zwerkatten om verdere verspreiding te voorkomen." De vrouw in kwesyie is vrijwillig katenvanger. Ze heeft voor Zittert-Lummen een val ter beschikkng om zwerfkatten te vangen.

In Hoegaarden neemt ‎Claudien Finoulst‎ (Lange Grachtstraat) die taak ter harte: "Wij ook hebben een sterilisatieproject voor zwerfkatten. Er zijn drie vallen in gebruik. Ik ben actief voor het project te Hoegaarden alsook te Tienen." Claudien Finoulst vangt per jaar veertig katten in het kader van het sterilisatieproject. De gemeente steunt het project. De schepen van dierenwelzijn Hans Decoster (CD&V) ondertekende het charter voor dierenwelzijn. 

Zowel Geldenaken als Hoegaarden hebben een tariefovereenkomst met dierenartsen voor de sterilisatie op kosten van de gemeente. De behandelde katten krijgen een knip in het oor als herkenning.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio