In oktober in Hoegaarden, tot en met de Dag van de Stilte

Gezellevloer ligt eerst nog maand in Mechelen

Gezellevloer ligt eerst nog maand in Mechelen

Foto: if

Hoegaarden - Het kalligrafieproject naar aanleiding van 120 jarig overlijden van dichter Guido Gezelle (1830-1899) verhuist nu naar Mechelen. Daarna komt het naar de St.-Rochuskapel van Mariadal.

Gezelle ten voeten uit is een project van Gin Van Nerom uit de Molenstraat. Van 1 tot 27 september is zij ermee te gast in Het Predikheren, aan de Goswin de Stassaertstraat 88 in Mechelen. Haar Guido Gezellevloer bestaat uit bijna vijfhonderd beschreven tegels (vijf meter op vijf) met Gezellecitaten. Het Predikheren is een historische gebouw dat wordt ingewijd als bibliotheek op 1 september, na ruim veertig jaar leegstand. 

Op zondag 22 september wordt de tentoonstelling ‘Gezelle ten voeten uit’ afgesloten met een lezing ‘Gezelle, de journalist’. door Bart Vandekerkhove, voorzitter van de Guido Gezellekring. Een extraatje: een antieke telefoon laat je op de tentoonstelling elk van de gekalligrafeerde Gezellecitaten horen, gelezen door gewone mensen tussen 3 en 93 jaar. Dit aspect is gerealiseerd door Jef Rozenski (Hauthem). Andere deelnemende kunstenaar suit Hoegaarden zijn Diane Bernaerts (Meldert) met schilderijen en Rudi Vandenbempt met foto's.

Je kan een Gezelletegel aankopen (45 euro).  Vijf euro gaat naarn EnVie, de lotgenotengroep voor en door Vrouwen met borstkanker regio Leuven.  De tegels komen pas vrij na de laatste tentoonstellingen, in Hoegaarden (oktober) en Roeselare (januari).

Op 20 oktober komt Gezelle ten Voeten uit naar Hoegaarden in de St.-Rochuskapel. Er zijn drie nevenactiviteiten van de Vrienden van Sint-Rochus: het jaarlijks concert op 5 oktober (10 euro), een hapenning rond Gezelle ten voeten uit (5 euro) en de (Guido)Gezellige bar, plus een Stiltewandeling op de Dag van de Stilte (27 oktober).

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio