Dierenwelzijn met stand op hondenwandeling

Dierenwelzijn met stand op hondenwandeling

Foto: dierenwelzijn

Tienen / Hoegaarden - De trailer van de overheidsdienst Dierenwelzijn staat zondag op de hondenwandeling in Meldert, georganiseerd door Dierenasiel Tienen. Alle correct geregistreerde honden krijgen een verrassing.

De wandeling voor baasjes en honden is georganiseerd door het Dierenasiel Tienen, zondag 25 augustus vanaf 13uur aan het Sint-Janscollege in Meldert. De dienst Dierenwelzijn staat er, naast andere groeperingen, met een stand. Hun trailer rijdt voor het laatste uit. Elke wandelaar zal aan de rijdende stand de chip van zijn of haar hond kunnen laten controleren. Indien er iets niet klopt (een adres of telefoonnummer) kan daar gemakkelijk werk van worden gemaakt. Alle correct geregistreerde honden krijgen een verrassing.

Jaarlijks kunnen heel wat verloren gelopen honden (en ook katten) niet terugkeren naar hun baasjes omdat de dieren niet (correct) zijn gechipt en/of geregistreerd. Vaak is dit te wijten aan een verhuizing waarbij men is vergeten de gegevens van de dieren te laten aanpassen. Correct chippen en registreren kan (zowel dier als mens) heel wat leed besparen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio