De ToverWijzer plaatst kunstwerk aan schoolpoort

© De ToverWijzer,

© De ToverWijzer,

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De ToverWijzer, een basisschool met een aparte visie gaat haar derde schooljaar in. Aan de Sint-Truidensesteenweg 26.

Raymond Billen

De ToverWijzer zag twee jaar geleden het licht dankzij enkele ouders die het emotionele welzijn van het kind een centrale plaats wilden geven. Vele anderen vonden dat duidelijk ook belangrijk. Dus groeide de school zodanig dat er nu wachtlijsten zijn voor een aantal leerjaren.

Naast de traditionele leerstof gaat veel aandacht naar communicatie en sociale vaardigheden, creativiteit en experimenteren. Een doorsnee ToverWijzerdag begint met een stiltemoment, gevolgd door een kringgesprek. Op woensdag hebben alle klassen WO en schrijfcafé, en om de zes weken zie je in de ToverWijzer alle leeftijden door elkaar deelnemen aan workshops: koken, tuinieren, bouwen, elektriciteit, naaien, schaken, programmeren, fietsen herstellen, sterrenkunde, vilten… (WO is wereldoriëntatie)

Op 2 september start het schooljaar met het nieuwe ToverWijzerLied en wordt het ToverWijzerKunstwerk aan de schoolpoort ingewijd, zichtbaar voor elke voorbijganger. Dit werk zal tijdens het schooljaar groeien als de kinderen hun creativiteit erop loslaten. Schepen Paul De Cort (Groen) zal de leerlingen in de bloemen zetten voor hun werk als Mooimakers van de Drie Tumuli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus