Vragen over vrachtwagens in Altenaken

Hoegaarden - Aan de N221 in het Hoegaardse Altenaken beginnen maandag verbeteringswerken. De bewoners dringen aan op een parkeerverbod voor vrachtwagens langs de straatkant. Dat wordt nu onderzocht.

 

Buurtbewoners uiten al enige tijd hun ongenoegen over de slechte staat van het wegdek en ergeren zich aan de langs de straatkant geparkeerde vrachtwagens aan de bottelarij van de brouwerij van AB InBev. Ze vragen nu een parkeerverbod en betreuren dat sommige biertransporteurs weinig gebruikmaken van de parking van de brouwerij zelf, en in de plaats deels op het fietspad parkeren. Bovendien klagen de bewoners over het lawaai dat de vrachtwagens dag en nacht veroorzaken..

Het fietspad en de slechtste delen van het wegdek worden vanaf maandag vernieuwd. Voorlopig, want een grondige aanpak staat pas over vijf à zeven jaar gepland. De herstellingen in Altenaken zullen twee weken duren. Het verkeer wordt omgeleid langs de Bleystraat of Overlaar. De werken kosten 150.000 euro.

Aan de kant van de bottelarij kunnen drie vrachtwagens van minder dan 7,5 ton parkeren. “Het gaat niet om biertransporten, maar wel om wagens van chauffeurs die in de buurt wonen”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V). “We overleggen met het Vlaams Gewest over een beveiligd parkeergedeelte voor vrachtwagens op de carpoolparking in Rommersom.”

De bewoners hopen nog dat een uitbreiding van de brouwerij niet zal leiden tot nog meer overlast en een groter onveiligheidsgevoel. AB InBev investeert 41 miljoen euro. Altenaken verwacht 176 extra biertransporten per dag. (be)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio