Beiaard jubileert met Beethovens' Ode aan de Vreugde

Beiaard jubileert met Beethovens' Ode aan de Vreugde

De luisterplaats voor beiaardconcerten (Veemarkt). Foto: Raymond Billen

Tienen - Het beiaardconcert ter ere van Unesco vindt plaats op zaterdag 21 september.

 

Twintig jaar geleden erkende Unesco de Tiense Sint-Germanustoren, het belfort, als werelderfgoed. Om dit te vieren brengt stadsbeiaardier Luc Rombouts op zaterdag 21 september om 14 uur een bijzonder concert. Sint-Germanus is een van de 33 belforten in België die erkend werden als werelderfgoed. Daarbij horen immers ook kerktorens die dienst doen als belfort. De meeste van deze belforten heeft ook een beiaard.

De Vlaamse Unesco-commissie vroeg de betrokken beiaardiers om op zaterdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, een concert te verzorgen. Luc Rombouts zal om 14 uur starten met de Unesco-hymne, die destijds door de Antwerpse dichter en
componist Theo Vonck werd geschreven, gevolgd door Beethoven's Ode aan de Vreugde. Het uur wordt volgemaakt met feestelijke muziek, onder andere ook Tienen in wit en blauw en Sint-Germanus Toure.

Om 15 uur volgt een gratis bezoek aan het jubilerende kerkbelfort onder leiding van een stadsgids. Inschrijven hiervoor kan in de Streekshop op de Grote Markt: Streekshop, Grote Markt 6, 016-80 57 38, toerisme@tienen.be. Gesloten op maandag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio