Lazuur verovert toog van bakkerij

Bij bakkerij Vanderveken (Leuvenselaan). Foto: if

Tienen - Bakker Vanderveken doet mee met de feesten voor de Lazuur. Zijn merveilleux kreeg de vorm van de schapenkoppen. Frituur Lydia maakte ook al cupcakes.

De Lazuur (op donderdag 10 oktober) is de schaapdragerswedstrijd onder Tiense wijken, een onderdeel van de Kweikersdag. De wijkteams maken zelf een kunstschaap, naar het model van de schapen in het Tiense stadswapen. Dat stamt uit de tijd van de wolindustrie.  Bakkerij Vanderveken speelt in op dat thema. Daarop is al gereageerd met vragen om het gebak op meer plaatsen aan te bieden. Zo'n cupcakes (zie tweede foto) zijn ook nog steeds te koop bij Frituur Lydia.

De Lazuur is een aflossingswedstrijd op een parcours van 300 meter, op de Kweikersdag (jaarlijks op 10/10). Het initiatief gaat uit van opgewekTienen in samenwerking met de stad Tienen. Het gebeuren verschuift elk jaar naar een andere wijk: straks op het Schip. Het evenement vangt aan om 14uur. De Tiense buurten- en dorpenwedstrijd loopt van 19 tot 19u.45. De Tiense reuzen en hun figuranten doen hun intrede om 20u30. Het gaat om de vierde editie. Volgend jaar gaat de vijfjaarlijkse Kweikersparade opnieuw uit. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio