Klassiek in de Kapel (van het college) eenmalig in Ten Poelkerk

Klassiek in de Kapel (van het college) eenmalig in Ten Poelkerk

Het Goya Quartet in de Onze-Lieve-Vrouw Ten Poelkerk. Foto: if

Tienen - Het tweede concert van ‘Klassiek in de Kapel’, met het GoYa Quartet Amsterdam, vond plaats in de O.-L.-V. Ten Poelkerk.

250 aanwezigen luisterden naar de vier dames van het GoYa Quartet, waaronder Sylvia Huang, laureate en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. De vier bleken na afloop van het concert zeer te spreken over de akoestiek van de kerk. Het GoYa Quartet speelde strijkkwartetten van Schumann en Debussy en verrasten met twintig korte stukjes Prokofiev, oorspronkelijk geschreven voor piano, nu in een bezetting voor vier strijkers.

Danzij het initatief van Klassiek in de Kapel moeten Tienenaars zich voor klassieke muziek niet meer verplaatsen naar Hasselt of Luik. Op vrijdag 25 oktober komt het volgende concert eraan: het Ataneres Ensemble, een ensemble met vijftien strijkers, brengt een symbiose van videobeelden en minimalistische muziek van o.a. Arvo Pärt, Erik Satie en Philipp Glass. "Beschouw dit concert als een avant-première", vertelt Bart Debbaut, een van de organisatoren, "want daags nadien speelt dit ensemble hetzelfde concert in het Concertgebouw van Brugge, tijdens Iedereen Klassiek van radio Klara." In de Kapel van het Oude College, Broekstraat 31.

Tickets in info in De Gouden Schaar, in de Belfiuskantoren van regio of via www.klassiekindekapel.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio