Nieuwe fietsenstalling heeft nog geen dak

Nieuwe fietsenstalling heeft nog geen dak

De nieuwe fietsenstalling. Foto: Raymond Billen

Tienen - De Fietsersbond wacht op de afwerking van de fietsenstalling aan het station. De gemeenteraad - in een motie aan de NMBS - stelt vast dat de fietsvoorzieningen niet klaar zijn bij het betalend worden van de parking voor auto's.

De Fietserbond merkt op dat de nieuwe fietsenstalling aan het station nog geen dak heeft.: "En met dit weer is een droog zadel extra fijn." De fietsrekken worden meer gebruikt dan ooit, sedert het betalend maken van de parking. De actiegroep hoopt dat de fiets deze winter droog kan staan. Ze hoopt tevens op voldoende brede fietsrekken, ruimte voor buitenmaatse fietsen, een afgesloten gedeelte voor dure fietsen en een fietspunt.

De gemeenteraad heeft eerder deze zomer er op gewezen dat de beloofde fietsrekken niet voltooid waren toen het nieuwe parkeerregime intrad. Er wordt gerekend op een overkapping en camerabewaking. Van een eventuele extra fietsenparking, onder andere aan de Viaductstraat, is niets meer vernomen. Autogebruikers zijn nu nochtans zouden gemotiveerd om over te stappen op ander vervoer. De stad nam ook nog geen kennis van bevindingen van De Lijn over het aangepaste busaanbod.

De werkzaamheden aan sporen en perrons vorderen maar blijven voor ongemak zorgen. Het is ver lopen tot aan de trein en de voorlopige schuilplaatsen zijn ontoereikend. Aan de tijdelijke toegang naar de perrons tiert de Japanse Duizendknoop welig. De stad dringt aan op een versnelde uitvoering van maatregelen voor voegangers en fietsers. Gezien de aanhoudende hinder acht de gemeenteraad een "werfkorting" voor de spoorwegkliënten aangewezen.

De werkzaamheden duren van december 2013 tot eind 2022.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio