Elke handcarwash heeft vergunning nodig (uitgezonderd verenigingen)

Elke handcarwash heeft vergunning nodig (uitgezonderd verenigingen)

Foto: HBVL

Tienen - Vanaf oktober is in Tienen een vergunning vereist voor de exploitatie van een handcarwash. Eerder zijn er een aantal gesloten. De verplichting geldt niet voor verenigingen die eenmalig auto's wassen.

De handcarwash dient aan een aantal techniche voorwaarden te voldoen en er mag er al geen aanwezig zijn binnen een straal van 500 meter. Het in- en uitrijden naar het parkeervak mag niet op de openbare weg gebeuren. De politie stelt vooraf een onderzoek in over moraliteit, fraude, andere illegale activiteiten rond gebruik van gifstoffen, slaapmiddelen, verdovende middelen, enz. De vergunning is niet verplicht voor een occasionele handcarwash door een vzw, vereniging of een persoon die geen handelaar is. En ook niet voor taxibedrijven, handelaars in voertuigen, eigen bedrijfsvoertuigen en aanhangwagens.

Bepaalde handcarwashes respecteerden de regels niet op sociaal, fiscaal, economisch vlak en op vlak van milieu en brandveiligheid. Ook in de stad Tienen werd in 2018 malafide uitbating vastgesteld. De burgemeester diende daarom al verschillende handcarwashes te sluiten. Het ging dan om het ontbreken van een omgevingsvergunning, brandonveiligheid, tewerkstelling van illegalen. Soms ging het om woonstraten waar dan lawaaioverlast en geurhinder door draaiende motoren ontstond tot op de openbare weg.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio