Fietspaden tussen Hoksem, Kumtich, Honsem en Willebringen

Maalderijweg in Kumtich. Er komen fietspaden rechtdoor tot in Hoksem. De afslag naar links, naar Oorbeek, verdwijnt. Foto: google street view

Tienen / Hoegaarden - Als een deel van de ruilverkaveling worden fietspaden aangelegd langs enkel belangrijke landelijke verbindingswegen.

Op 20 oktober kunnen de nieuwe fietspaden binnen het ruilverkavelingsgebied Kumtich-Willebringen-Hoksem worden aanbesteed. De procedure is met een maand vertraagd wegens de aanpassing van technische ingrepen aan een brug over de E40. De opdracht slaat immers op de aanleg van fietspaden op het grondgebied van de gemeenten Boutersem, Bierbeek, Hoegaarden en Tienen, inbegrepen de riolering onder het fietspad én de plaatsing van een waterdichting op die brug.

Het gaat om drie fietsverbindingen:

1- Hoksem-Kumtich: langs de Kumtichse- en Hoxemsesteenweg, van aan het kuispunt met de Sint-Jansstraat in Hoksem tot aan de kruispunt met de Maalderijweg in Kumtich. Er is dara ook een aanzet van fietspad richting Oorbeek. Fietsverkeer gaat rondom de kapel in Kumtich. Maar het autoverkeer wordt opgeheven op de bocht Kumtich-Oorbeek. Dat zal straks verlopen over een gewoon kruispunt met haakse hoeken.

2- Willebringen-Honsem: Willebringenstraat, tussen de laatste huizen van Willebringen-dorp en het kruispunt met de weg Hoegaarden-Bierbeek in Honsem.

3- Kumtich-Willebringen: Langs de Willebringenstraat (vanaf de Torenhofstraat) in Willebringen en de Tassinstraat (tot aan de Lindeveldstraat) in Kumtich komt een fietspad aan de zuidkant. Het kruispunt met de Lindeveldstraat wordt heraangelegd. Het fietspad schuift aan het eerste huis een eindje weg van de Tassinstraat. Er komt op die hoek een wachtbekken, ter voorkoming van wateroverlast en modderstromen bij de inkom van Kumtich.

Eerder is al het nieuwe fietspad tussen Meldert en Honsem aanbesteed (Kerselaarstraat, Hoegaarden).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio