Meer volwassenen laten zich dopen

Meer volwassenen laten zich dopen

Doopvont in de Sint-Germanuskerk (19de eeuwse copie van origineel uit 1149). Foto: Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium

Tienen - Dit najaar laten maar liefst drie volwassenen, allen tussen de twintig en de dertig, zich dopen in de pastorale zone Tienen.

"Een instituut dat al jaren door een diep dal gaat, kan opnieuw meedelen dat geloven in God meer dan ooit van deze tijd is. Het aantal mensen dat zich op latere leeftijd laat dopen, blijft stijgen. Dat noem ik een hoopvolle en vreugdevolle boodschap", aldus een bericht van de pastorale zone. "Zonepastoor Joris Hardiquest deelt mee dat het aantal jong volwassenen die de beslissing hebben genomen om zich te laten dopen, bij ons jaarlijks stijgt. Het is een positief teken dat in onze geseculariseerde wereld er nog altijd mensen zijn die geraakt worden door de boodschap van Jezus Christus. Ook al verloopt onze evangelisatie niet door lawaai en ophef te maken, mensen worden tot nadenken gezet over de zin en het doel van het leven wanneer ze zien hoe christenen zich onderscheiden door hun authenticiteit."

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio